Over Isyou

Isyou kan gelezen worden als issue (probleem). Ik zie het liever anders. Voor mij staat het probleem niet centraal, maar jij, ik zie jou. Hoe zie jij mij?

 

Ik zal vast wat weggeven: Mijn naam is Ilona Sonneveld en ik woon in Wijk en Aalburg. Vanuit Sri Lanka ben ik geadopteerd dom in Nederland op te groeien. Op een boerderij nog wel. Waarschijnlijk komt daar mijn liefde voor de natuur ook wel vandaan.

Op mijn pad heb ik de nodige hindernissen moeten nemen, verliezen geleden. Identiteit is hierin altijd een groot thema geweest. Met vallen en gelukkig ook veel opstaan ben ik geworden wie ik nu ben: een enthousiaste, positieve en betrokken doorzetter. De kansen en leerervaringen die ik heb gehad wil ik inzetten om tot steun voor anderen te zijn.


“Blijf niet staan bij wat eertijds is gebeurd, laat het verleden nu rusten. Zie, ik ga iets nieuws verrichten, nu ontkiemt het – heb je het nog niet gemerkt? Ik baan een weg door de woestijn, maak rivieren in de wildernis.” – Jesaja 43:18-19

Op de bodem van diep verdriet en hulpeloosheid laat God iets nieuws groeien.


Ik heb de studie Pedagogiek in 2010 afgerond aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Ik had het voorrecht om stage te lopen als ambulant gezinsbegeleider bij Stichting Oosterpoort. Het werken als gezinsbegeleider heeft me niet meer losgelaten. In 2014 heb ik Isyou opgezet om niet alleen voor gezinnen, maar ook voor mensen individueel een steun in de rug te kunnen zijn. Daarnaast ben ik (ambulant) begeleider bij BonneVie, een dagbesteding in Wijk en Aalburg.

Ik werk als begeleider vooral in gezinnen en met volwassenen individueel waar sprake is van een diagnose, zoals een aan autisme verwante stoornis, NLD, PDD-NOS, persoonlijkheidsstoornis, etc. 

Als coach werk ik vooral met jong volwassenen en jonge vrouwen die vastlopen in de relatie met zichzelf en met hun omgeving.


“Ilona Sonneveld lijkt in eerste instantie een jonge meid, maar is wel degelijk een vrouw met diepgaande kennis van zaken”


Omdat ik weet dat ik nooit klaar ben met ontwikkelen heb ik de driejarige cursus Contextueel pastoraat bij Stichting Koinonia afgerond. In 2019 heb ik mijn diploma als counsellor behaald bij Stichting Counselling Nederland. Verder school ik mij bij op verschillende gebieden, zoals: Op het gebied van verlies en rouwverwerking bij De Troostboom en op het gebied van autisme bij Geef me de 5 (2020).

De uitspraak van de Joodse filosoof Buber inspireert mij: ‘Ik groei door jou’. Ik geloof dat ik ontwikkel in de verbinding, de ontmoeting met anderen. We worden zichtbaar door elkaar.

Mijn kracht ligt in het vinden en benutten van krachten bij anderen, zodat men zich vrij voelt in verbinding met zichzelf en de mensen om zich heen! Zo kan een duurzaam leven ontstaan waarin je stevig staat in de relatie met jezelf als ook met de omgeving. Leven in verbinding met jezelf, de ander en de wereld.


Op mijn blog plaats ik berichten waarin ik je mee probeer te nemen in mijn zoektocht door het leven. Ook kun je mij volgen op Facebook.


Share